Het volk heeft gesproken.

stembureau.jpgmaandag 25 maart 2019 19:46

Allereerst bedank ik de stemmers dat ze gebruik hebben gemaakt van hun stemrecht en de stemmers op de ChristenUnie in het bijzonder. In veel gemeentes en ook in Medemblik hebben we winst geboekt en dat voelt goed. Maar wat een uitkomst. In Noord-Holland gaat ook het Forum voor Democratie aan de kop en worden de coalitiegesprekken gestart. In Medemblik is een enorme winst geboekt voor FvD en dat uit niets. Ja, daar kun je van alles van vinden maar dit vindt de stemmer, het volk. En dat moet je respecteren. Ook al snapte ik niet veel van de speech van Thierry Baudet. Is dat nu de stem van het volk? En wat was dan de boodschap?

De stemmer zegt: stop met de huidige politiek en luister naar ons. Een antistem. En dit geluid klinkt al jaren. Dus het moet anders. Luisteren is sowieso moeilijk voor veel politici. De communicatie tussen elkaar heet debatteren. Stellingen neerzetten en de ander in een hoek krijgen. Er zijn ook winnaars van zo’n debat, voorbereidingen met vooringenomen standpunten, oefenen en je goed inlezen in de zwaktes van de ander. Dat is niet luisteren. Dat is bekvechten.

Ook in Medemblik hebben we nog genoeg punten die vragen om naar elkaar te luisteren, het beste te kiezen. Wat niet wil zeggen dat de grootste schreeuwer gelijk krijgt. De  oplossing moet  recht doen aan alle burgers en niet iedereen zal volledig tevreden zijn.  De burger heeft spreekrecht voor de  vergadering en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Doen! Of kom met ons in gesprek.

 We gaan in ieder geval door met ons geluid en blijven luisteren om uw en jullie steun waard te zijn.

 

Sila Visser

ChristenUnie Medemblik

ChristenUnie.medemblik@gmail.com

« Terug