Stoom afblazen

Bijbel in Kenia Kerk 2.jpgmaandag 15 juni 2020 21:32

Eindelijk; de stoomtrein mocht weer blazen. Zaterdag 6 juni jl. werd er weer stoom geproduceerd. Een beetje vrijheid. Terrassen mochten maandag 1 juni alweer open en waren ook gezellig gevuld. Ziet er al met al veel ontspannener uit. In de grote steden werd ook stoom afgeblazen maar met een ander thema: Black lives matters. Zwarte levens doen er toe. Dit naar aanleiding van de nare beelden uit Amerika, waar een politieagent een zwarte man letterlijk de nek afknelt.  Grote demonstraties komen op gang, die niet overal goed gingen trouwens, en nog een staartje kregen voor Amsterdam. Natuurlijk doen zwarte levens er toe. Sterker; alle levens  doen er toe. God heeft geen onderscheid gemaakt in kleuren en standen. Nee, Hij heeft een ieder uniek en gelijk gemaakt. Mensen denken daar echter anders over.  Discriminatie is vreselijk. Haat omdat je met een bepaalde  kleur, cultuur of geaardheid geboren bent is niet alleen erg dom, maar staat ook haaks op de liefde waarmee en waarom je op aarde bent.

In Den Oever, bij ons eigenlijk om de hoek, wordt een Joods gezin al jaren weggepest, gewoon omdat ze Jood zijn. Anno 2020, na 75 jaar vrijheid blijken we nog niets geleerd te hebben.

Gelukkig houden de meeste demonstranten de Corona regels in acht, want vrijheid van demonstratie mag niet een beperking opleveren voor een ander.

In de raad moest ik samen met andere raadsleden even stoom afblazen. We waren even niet helemaal blij met een wethouder. Met alle oppositie partijen is een brief opgesteld  waarin enige ontevredenheid geuit werd over het functioneren van het college. We roepen op om in gesprek te gaan en samen verbeteringen aan te brengen. Want schreeuwen in een demonstratie en een brief sturen is je stem laten horen. Het sterkste is om je stem te gebruiken om met elkaar te praten.

Voices matters. Stemmen doen er toe.

 Silva Visser

Christenunie.medemblik@gmail.com

 

« Terug